Busted Wereldnatuurfonds RSS Site feed:
En ook nog een Atom Site Feed

zondag, april 17, 2005

Nieuwe woorden: Engols + DeBattle

Je hoort veel mensen klagen over het toenemend aantal Engelse woorden in de Nederlandse taal. Ik vind het niet erg, taal moet creatief zijn en constant in beweging. Als we dus door MSN, SMS, de globalisering en andere ontwikkelingen meer Engels praten; I don't care. Dit door mij genoemde 'Engols' (uitspreken met een zachte h tussen 'Eng' en 'ols' (Engels/Hollands) kan soms zelfs hele mooie dingen opleveren:

NPS kwam afgelopen vrijdag met het programma 'DeBattle', een serie van 13 afleveringen waarin rappers maatschappelijke problemen 'berappen' en dit doen in wedstrijdvorm. De 'rap battle' werd in NL natuurlijk vooral bekend door de Eminemfilm '8 Mile'. Het programma afgelopen vrijdag vond ik ietwat tegenvallen maar de titel van het programma is erg mooi. DeBattle is namelijk een samenstelling van 'The Battle' en 'Debat'. Mooi toch? Alleen daarom al mag dit programma een succes worden!

Meer over DeBattle vind je op de NPS site, ook afleveringen te bekijken!

Comments on "Nieuwe woorden: Engols + DeBattle"

 

Anonymous Anoniem said ... (9:45 a.m.) : 

Soms levert het aardig creatieve vondsten op; vaak is dit gebruik van 'Dunglish' (want zo heet het al een tijdje...) in mijn ogen onnodig en ronduit irritant.

Gelukkig kun je met dat 'onnodige en irritante' ook best lachen. Kijk maar op http://www.dunglish.nl/

Sybilla

 

post a comment
eXTReMe Tracker