Busted Wereldnatuurfonds RSS Site feed:
En ook nog een Atom Site Feed

zaterdag, april 16, 2005

Blije Eikels

jarĀ·gon (het ~, ~s)
taalgebruik binnen een bepaalde groep, vaak moeilijk te volgen voor een buitenstaander => argot, groepstaal, kringtaal, slang


Vanaf vandaag gaan we hier ook zo nu en dan opvallend jargon publiceren. Want jargon is niets meer en niets minder dan (vaak creatieve) vaktaal, en hoort dus op een taallog thuis. 'Vakjargon' hoor je overigens ook heel vaak maar dat is een pleonasme volgens mij.

Vandaag aandacht voor 'Blije Eikels', een weblog van een journalist van FemBusiness. Wat een Blije Eikel is en wat er te zien en lezen is op deze site, laat zich het best vertellen met de omschrijving op de Blije Eikel-site zelf: Elke tijdschriftredactie heeft een muur waar ongebruikte foto's die bij persberichten zitten worden opgeprikt. 'Blije Eikels', in jargon. Omdat persfoto's tegenwoordig digitaal zijn, hier een digitale muur.

Heerlijke site! En werk je in de PR, zorg er dan voor dat je NIET op de Blije Eikel-site terecht komt... Tenzij je het bewust doet natuurlijk, laat mij dan even weten of dat gelukt is!

Comments on "Blije Eikels"

 

post a comment
eXTReMe Tracker