Busted Wereldnatuurfonds RSS Site feed:
En ook nog een Atom Site Feed

woensdag, maart 09, 2005

Onderwereldtaal (bommelwoord?)

Nounou, zo hoor je jaren nix van het Bargoens ('onderwereldtaal'), zo is het ineens hot news. Vorige week las ik er al een artikel over in de Volkskrant (dankzij een link via Onze Taal nieuws) en gisteravond sloeg Omroep Brabant groot alarm over de Bargoense tekens die inbrekers op huizen zouden plaatsen. Gelukkig zijn er nog scherpe weblogs als GeenStijl. Nix inbrekers, het gaat gewoon om zogenaame 'wardrivers' (ook een mooi woord) die deze tekens gebruiken om aan te geven dat er een wireless netwerk actief is in dat huis zonder beveiliging (gratis internetten dus daar in de buurt). Omroep Brabant had dit gelukkig ook redelijk snel door en kwam vanmiddag met een nieuw artikel.

De artikelen even op een rij:
Volkskrant, 1 maart: Dieven kerven tekens op huizen slachtoffers (registratie verplicht)
Omroep Brabant, 7 maart: Geheimtaal helpt inbrekers
GeenStijl, 8 maart: Loos alarm van de pliesie!
Omroep Brabant, 8 maart: Bargoense tekens zouden voor hackers zijn

En de leukste link is eigenlijk deze, een pagina die gaat over het Bargoens met veel voorbeelden van boeventaal en boeventaal. Bargoens is dus volgens Van Dale de "geheimtaal van onderwereldfiguren e.d. => argot, boeventaal, dieventaal". (En dat maakt deze post hier op deze taallog ook rechtvaardig...)

PS: De tekens op de huizen blijven overigens ook met dit nieuwe inzicht 'Bargoens' volgens Van Dale want inbreken op iemands wireless netwerk is natuurlijk ook niet zo netjes...

Comments on "Onderwereldtaal (bommelwoord?)"

 

Anonymous Anoniem said ... (8:09 p.m.) : 

Ook Van Dale schrijft er over, die hebben het ook nog niet helemaal door...:
http://www.taalweb.nl/nieuws/taalnieuws/124970

 

post a comment
eXTReMe Tracker