Busted Wereldnatuurfonds RSS Site feed:
En ook nog een Atom Site Feed

woensdag, juni 01, 2005

Voor of Tegen!???

Ik ben boos. Wekenlang hebben we allemaal lopen roepen en schreeuwen over JA of NEE. Vandaag ging je naar het stembureau met JA of NEE in je hoofd. Kom je daar, moet je kiezen uit VOOR of TEGEN. Tenminste, in Amsterdam, daar stemmen we nog met het potlood (21ste eeuw!!!). Waren VOOR en TEGEN te moeilijke woorden (net zoals sedert) in de campagne? Ik weet het niet, maar dom is het wel!

Misschien moeten we bij het volgende referendum eerst 'voor' of 'tegen' stemmen of we 'ja' of 'nee' of 'voor' of 'tegen' willen stemmen. Dan kun je kiezen uit 'voor ja', 'tegen ja', 'voor nee', 'tegen nee', 'nee tegen voor', 'nee tegen tegen', 'ja voor voor' en 'ja voor tegen', etc......

De Telegraaf schrijft vandaag overigens ook over verwarring bij het stemmen.
Op het stemformuliertje dat ik kreeg en waarop ik met mijn rode (! de kleur van het NEE-kamp !) potlood 'voor' of 'tegen' stond overigens ook geen blanco vakje...

Comments on "Voor of Tegen!???"

 

Anonymous Anoniem said ... (11:14 a.m.) : 

Als blijkt dat de stemmers niet allemaal begrijpen dat 'ja' en 'nee' gelijk staan aan 'voor' en 'tegen', en/of niet (meer?) bekend is hoe er met stembiljetten een blanco stem wordt uitgebracht, dan is het de taak van de leden van het stembureau een riedel met informatie af te draaien tegen elke kiezer die zich meldt.
Ik ben lid van een stembureau in een grote stad en ja, 'onze' kiezers zijn allemaal op de hoogte gebracht van de mogelijkheid blanco te stemmen en meteen hoe 'ja' en 'neen' op de stemcomputer zijn aangeduid.
Veel werk op een lange dag, maar dat geeft niet!

 

post a comment
eXTReMe Tracker