Busted Wereldnatuurfonds RSS Site feed:
En ook nog een Atom Site Feed

zondag, juni 05, 2005

Houdoe en bedankt!

Was vandaag bij Bloemendaal - OZ om mijn oude clubje Oranje Zwart aan te moedigen. En met succes! "Houdoe en bedankt" werd veel gezongen, zeker na de 0-3. Woon al weer jaar of 10 in Amsterdam dus altijd leuk om me weer even tussen Brabanders te begeven. Erg leuk om dan vervolgens thuis te komen en dit bericht op Teletekst te zien, in Bloemendaal zal het extra pijn gedaan hebben...:

Houdoe mooiste Brabantse woord
Lezers van regionale kranten in Brabant hebben 'houdoe' gekozen als het mooiste Brabantse woord. De groet won het van zibbedeeske (oude zeurderige vrouw), meepesant (terloops) en petazzie (stamppot).
Dat werd zondag in popodium 013 in Tilburg bekend gemaakt. De verkiezing was uitgeschreven door de regionale bladen BN/De Stem, Brabants Dagblad en Eindhovens Dagblad. Ruim zesduizend lezers brachten een stem uit, van wie een ruime meerderheid voor houdoe koos. Eerder kozen ook de Limburgers en de Zeeuwen al hun mooiste woord. In Limburg werd gekozen voor de lokale aanduiding van de vaatdoek, 'schottelslet'; in Zeeland gingen de meeste stemmen naar het woord voor een soort borstel, 'platte zeuge'.

Mijn lievelings Brabantse woord is overigens 'woeijend' (woeijend mooi = ontzettend mooi), maar het is Boxmeers en zal dus wel bij het Limburgs gerekend worden ook al is het toch echt Brabant(s)!...

(PS: Ook gezien in het clubhuis van Bloemendaal: 'Steun de collectemus', een initatief voor een of ander goed doel dat met vogels te maken had denk ik...)

Comments on "Houdoe en bedankt!"

 

Anonymous RenĂ© said ... (1:34 p.m.) : 

3-0? Het was toch 3-1..? Of ben je dat tegendoelpunt alweer vergeten? Maakt verder niet uit hoor... het mooie eindresultaat blijft staan!

 

post a comment
eXTReMe Tracker