Busted Wereldnatuurfonds RSS Site feed:
En ook nog een Atom Site Feed

dinsdag, februari 08, 2005

Carnem levare?

Nog 3,5 uur en dan zit Carnaval er weer op. Op de valreep nog een link naar een zeer mooie, nuttige en leerzame pagina van Van Dale over Carnaval. Over de gebruiken, de woorden (inclusief omschrijvingen uit de verschillende Van Dale woordenboeken) die er bij horen en over de etymologie van het woord Carnaval. EN: een stukje over de Boxmeerse Metworst...:

"Vermeldenswaard zijn de historische Metworstrennen op carnavalsmaandag ( in het Brabantse maasdorp (hoort dit niet Maasdorp te zijn Van Dale? , red. Askhim) Boxmeer, die al sinds 1740 worden gehouden (ook dit is niet helemaal juist maar ach..., red. Askhim). Tientallen jonge, vrijgezelle Boksmèrse ruiters betwisten elkaar '7 ellen worst, twee broden, twee vaten bier en een halve varkenskop' en natuurlijk de titel Kunning van de Metwoarst."

Lees hier het hele artikel over Carnaval & Taal.

(Ik was overigens op de Van Dale site om te achterhalen wanneer een woord een vermelding krijgt in 'De Dikke Van Dale'. Dit natuurlijk t.b.v. onze Genootschapspalindroomdoelstelling(zo goed Rene van Signalering Onjuist Spatiegebruik ;-)?) ... Op de site kon ik het antwoord niet vinden, heb ze maar even gemaild.

Comments on "Carnem levare?"

 

post a comment
eXTReMe Tracker