Busted Wereldnatuurfonds RSS Site feed:
En ook nog een Atom Site Feed

donderdag, januari 13, 2005

Doekoe in Van Dale?

Zie bericht hieronder. Dit lijkt mij een verrijking van onze taal... !
Heb inmiddels ook begrepen dat er woorden in Groene Boekje komen.
Welke woorden zullen het worden...?? Laat maar weten als je tips hebt!
(en komt niet met lui, moe en bolletjesslikker...)

Suriname toegetreden tot Nederlandse Taalunie
Uitgegeven: 13 januari 2005 07:10 PARAMARIBO

Met de opening van een congres door president Ronald Venetiaan is Suriname woensdag officieel toegetreden tot de Nederlandse Taalunie. Het congres, getiteld 'Onderwijs in en van het Nederlands in Suriname', is het begin van een intensieve samenwerking tussen Nederland, Vlaanderen en Suriname op het gebied van de Nederlandse taal als vak en als instructietaal in het Surinaamse onderwijs.
De Nederlandse minister Van der Hoeven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen noemde de toetreding van Suriname tot de Nederlandse Taalunie een mijlpaal. "Er zijn nu drie Nederlandse taalversies: het Vlaams, het Nederlands en het Surinaams-Nederlands." Ze wees erop dat mensen pas echt aan een samenleving kunnen deelnemen als ze een taal met elkaar delen.

Het Surinaams is een enorme verrijking voor de Nederlandse taal met woorden die in Suriname ingeburgerd zijn. In april verschijnt een woordenboek Nederlands - Sranan tongo, de contacttaal van de verschillende bevolkingsgroepen in Suriname.

Comments on "Doekoe in Van Dale?"

 

Anonymous Anoniem said ... (12:22 a.m.) : 

Grappig, las net het Parool, ook een verhaal over dit. En de kop van Parool is bijna hetzelfde als mijn kop: "Doekoe in Groene Boekje." Net zoals ik heeft Het Parool dit overigens niet uit het oorspronkelijk ANP-bericht. Ik vraag me ook af of doekoe wel Surinaams is en niet Antilliaans. Any knows?

 

Blogger Afanisi said ... (4:03 p.m.) : 

Doekoe is 1000% Surinaams... no doubts

 

post a comment
eXTReMe Tracker